top of page

Waitomo

Het voelt alweer als een hele tijd geleden maar het is nog niet eens 2 weken geleden (2 december om precies te zijn) dat we naar Waitomo reden. Hierdoor slaan we Hamilton en Cambridge, 2 relatief grote steden over, maar van horen zeggen is daar ook vrij weinig te beleven.

Op de camping hebben we onze tent in het zonnetje neer gezet en hebben we meteen in Te Kuiti boodschappen gedaan voor de komende 4 dagen. De volgende dag was het weer druilerig, maar dat maakte deze keer weinig uit want we gingen de grotten in: Ruakuri Cave. Hier staat Waitomo bekend om (Wai=water, Tomo=grot) en vooral wat er in de grotten is, namelijk de gloeiwormen! Hierdoor lijkt het alsof je naar de sterren zit te kijken waardoor het mooie plaatjes biedt. Ze maken net als spinnen een soort web om insecten te vangen en door het licht wat ze produceren komen de insecten hierop af. Verder zijn er ook mooie hallen te zien vol met stalactieten en stalagmieten.


‘s Avonds in de lounge ‘the great kiwi bakeoff’ en de australische expeditie robinson gekeken. De sterren zijn hier al heel goed te zien, maar we zullen ze later nog veel beter gaan zien! De rest van de dagen hebben we veel wandelingen gedaan. Bridal Veil Falls is een 50 meter hoge waterval waar je niet te dichtbij moet komen want dan word je kletsnat. Ook hier merken we weer dat het weer snel kan omslaan, rijdend in de auto kan het binnen 2 seconden opeens gaan hozen en één minuut later schijnt weer de zon.

Op een regenachtige dag zijn we kiwi’s gaan spotten in Otorohanga Kiwi House. Het was even goed zoeken maar uiteindelijk hebben we 2 kiwi’s zien lopen, eten en springen(!), helaas mochten we hier geen foto's van maken. Naast de kiwi hadden ze ook andere vogels zoals de kea, die keihard begon te schreeuwen omdat we hem waarschijnlijk hadden gewekt. Op volgorde hebben we de bellbird, kea, kingfisher, kakariki, kiwi en Nieuw-Zeelandse valk gezien. De meeste van deze vogels hebben we ook al vaker in het wild gezien!


Een andere wandeling liep naar (en onder) een natuurlijke brug. Een vallei die helemaal begroeid was en rotsen bovenlangs wat niet helemaal veilig voelde. Dus zijn we er maar snel onderdoor gelopen en even verderop Sparky, onze drone, voor het eerst laten opstijgen. Van bovenaf ziet het er allemaal nog spectaculairder uit. Mooi te zien in de video.

De volgende overnachting was in Stratford (Taranaki) maar voordat we daarheen gingen wilden we nog langs een plek waar ze veel gefilmd hebben voor The Hobbit. De route was erg mooi en je herkende meteen (als je de films gezien hebt tenminste) het landschap waar Bilbo en de dwergen vluchten voor de wargs en waar Bilbo even later zijn zwaard (Sting) vindt. De tour naar de exacte locaties was alleen vrij prijzig dus die lieten we even schieten. De weg terug kwamen er schapen op ons afgelopen, vervolgens een hond en achteraan de boer op z’n quad die ons vertelde hoe trots hij was dat het allemaal gefilmd was op zijn land en dat hij met de acteurs in kostuum gedineerd heeft. Een onvergetelijke tijd noemde hij het, wat we maar al te goed kunnen begrijpen. Daarna gingen we toch verder op pad naar Stratford. De makkelijke route loopt langs de kust verder naar het zuiden, maar wij wilden de Forgotten World Highway niet laten liggen en dus reden we een stukje om, om aan de 148 kilometer lange weg te beginnen die eindigde in Stratford. Ook hier regende het veel, maar halverwege, waar de 10 kilometer lange dirt road begon, brak de zon door en konden we zien hoe mooi de vallei eruit zag. In het noorden leek het nog alsof er meer koeien dan schapen waren, maar in dit gedeelte hebben we honderdn, zo niet duizenden schapen gezien. Je hebt af en toe echt het gevoel dat je door de jungle rijdt. Richting het einde kwamen we bovenop de heuvels en konden we nogmaals Sparky loslaten en hebben we weer mooie beelden kunnen maken. Wat een stilte en wat een uitzicht hadden we daar!

De route gaat verder naar Taranaki met als hoofdattractie een berg met vele namen, Mt. Egmond (volgens ontdekkingsreiziger Cook), Mt. Taranki (volgens de Maori's), maar ook wel bekend als The Lonely Mountain!

 

Hieronder bijbehorend filmpje van Waitomo inclusief beelden uit Coromandel:


IMG_5831.jpg
Forest_Lakes__1_-removebg-preview.png
Edited-8221.jpg

Welkom bij Couple of Hikes! Wij zijn Tobias en Nathalie en na onze reis van 6 maanden door Nieuw-Zeeland hebben wij helemaal de travel bug gekregen. Met name (meerdaagse) wandeltochten zijn onze favoriet, maar ook culturele bestemmingen vinden we fantastisch. Ons doel is om anderen te inspireren door onze persoonlijke ervaringen en routes te delen!

  • Instagram

Instagram

Youtube

Recente artikelen

  • Youtube
bottom of page