top of page

The Northland


Maandag 19 November verlaten we Bay of Islands (en achteraf gezien ook het goede weer) en vertrekken we weer richting het noorden. Op de route liggen mooie baaitjes en verlaten dorpjes. De laatste kilometers richting het één na noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland rijden we langs ninety-mile beach, erop rijden wordt sterk afgeraden als je niet met een 4 wielaandrijving rijdt, dus dat hebben we maar niet gedaan. In dit gebied zien we ook opeens heel veel roofvogels vliegen en zelfs eentje vlak voor onze neus die op het menu een aangereden possum had staan. De laatste 100 kilometer komen we geen tankstation of supermarkt meer tegen en ook maar enkele tegenliggers, het lijkt echt het einde van de wereld. Uiteindelijk in het noordelijkste puntje zijn er weer wat auto’s op een parkeerplaats en een toilet te vinden. Enig andere gebouw, de vuurtoren, is te lopen vanaf deze parkeerplaats. Eenmaal daar sta je op de scheiding van de Tasmanzee en de Grote Oceaan. De wegwijzer maakt nog eens duidelijk hoe ver weg we van huis zijn.

Op de weg terug wordt het nog grauwer en begint het te plenzen, gelukkig bij aankomst in het hostel in Ahipara is het even droog. Daar hebben we snel onze kleren gewassen en gegeten en de volgende ochtend gaan we weer verder richting het zuiden naar Waipoua Forest. Opgestaan in een hoosbui waardoor de was helaas niet droog was, dus hebben we alles mooi opgehangen in de auto. Eenmaal ingepakt en wel gingen we door de stromende regen op weg. Toen we dichterbij het bos kwamen, kwam er een gravel weggetje waar we mooie uitzichten hadden omdat de regen eindelijk was opgetrokken. Door de kronkelweggetjes in het bos was het goed opletten maar uiteindelijk kwamen we bij de camping aan.De volgende dag gingen we weer het bos in om de grote kauri bomen te spotten. Het regende die dag wel weer helaas, maar dat liet ons niet weerhouden om Four Sisters te bezoeken. Dit zijn 4 relatief kleine Kauri bomen die heel erg dicht op elkaar groeien. Te Matua Ngahere (Father of the Forest), is een enorme boom met een omtrek van ruim 16 meter! Goede foto's hebben we hier niet van kunnen maken, maar we hebben wel wat beeldmateriaal verwerkt in onderstaande video. Even later kwam de zon erdoor en bezochten we de Lord of the Forest: Tane Mahuta. Met ruim 50 meter lengte is dit de grootste boom van Nieuw-Zeeland. Het trieste verhaal is wel dat er recentelijk nog grotere bomen stonden, maar deze zijn omgekapt of doodgegaan door de ziekte die hier heerst bij deze bomen.

Hierna gaan we weer verder zuidwaarts richting Auckland om vervolgens de reis voort te zetten richting Coromandel! (Zie kaart) Hopen op beter weer dan in het verre noorden. 

Hieronder dan eindelijk het filmpje van Bay of Islands en bovenstaande activiteiten :D


IMG_5831.jpg
Forest_Lakes__1_-removebg-preview.png
Edited-8221.jpg

Welkom bij Couple of Hikes! Wij zijn Tobias en Nathalie en na onze reis van 6 maanden door Nieuw-Zeeland hebben wij helemaal de travel bug gekregen. Met name (meerdaagse) wandeltochten zijn onze favoriet, maar ook culturele bestemmingen vinden we fantastisch. Ons doel is om anderen te inspireren door onze persoonlijke ervaringen en routes te delen!

  • Instagram

Instagram

Youtube

Recente artikelen

  • Youtube
bottom of page