top of page

Rotorua


Na 4 dagen rondlopen in de natuur komen we aan in Rotorua. Als we eenmaal bij ons hostel parkeren en uitstappen ruiken we meteen waar de stad bekend om is: zwavel... In en rondom de stad is de aardkorst erg dun en dat leidt tot kokende modder, geisers, heet-water riviertjes en natuurlijk de zwavelgeur. Na eindelijk weer even gedoucht te kunnen hebben, hebben we pizza’s gehaald en in het hostel opgegeten. De volgende dag even lekker uitslapen en de dag daarna een beetje het stadje bekijken en alle foto’s en video’s van afgelopen dagen backuppen.

21 December rijden we iets noordelijker naar Okere Falls, een snelstromende rivier met een aantal watervallen tussendoor waarvan de hoogste 7 meter hoog is! Dit is de hoogste commerciële waterval waar je vanaf mag raften. We stoppen de auto, heisen ons in een wetsuit en een zwemvest, pakken een peddel en een helm en binnen enkele minuten zitten we met 6 man in een raft boot op de rivier. Nog zonder enige uitleg varen we over de rivier en vlak voor iedere stroomversnelling komt er wat uitleg bij. Het voelde alsof we veel informatie gemist hadden, maar het ging allemaal heel soepeltjes. Na een paar watervallen konden we een heuveltje op lopen en de rivier in springen om even later weer jezelf in de boot te heisen. Weer een paar bochten later vertelde onze gids, een jonge Aussie, wat over de rivier en dat we in het Maori de stam konden bedanken voor een veilige vaart over de rivier. Een bocht later kwam namelijk de waterval van 7 meter, heel nauwkeurig de juiste lijn zoeken en dan hopen dat je niet omslaat. Voor je het weet is het alweer voorbij, maar het was echt heel leuk om daar te varen door de jungle. De 2e boot die achter ons aan kwam (van hetzelfde bedrijf) sloeg wel om, en wij mochten de peddels uit het water vissen. Voor de waterval daarna vroeg de gids of er iemand wat leuks wilde proberen. We keken hem eerst sceptisch aan, maar nadat hij uitlegde wat hij bedoelde bood ik me aan om op de punt van de boot te gaan zitten. De rest van de bemanning ging helemaal achterin zitten en zo ver mogelijk achterover leunen om mij zo hoog mogelijk te lanceren! Het was net een speelparadijs en het was echt hilarisch om van al die watervallen af te gaan. Aan het einde van de rivier de boot uit het water gehaald en op de trailer gelegd en met een busje weer terug naar de auto om de foto’s te bekijken.


De volgende dag wilden we met Kimi en Carol naar Wai-O-Tapu, een gebied met allerlei bezienswaardigheden doordat de aardbodem daar zo dun is. Ze hadden alleen geen busreis terug kunnen regelen en bleven dus in Taupo. Wij gingen er wel heen en moesten haasten om de geiser te kunnen zien die ze daar hebben. De geiser, Lady Knox genaamd, werkt alleen maar als je er een hoop zeep in stopt vanwege een scheikundig proces. Dit doen ze eenmaal per dag, om de geiser in stand te houden (en vooral om toeristen te trekken). En inderdaad, veel bussen die daar stonden, maar gelukkig konden we haar nog goed zien. Anders dan ‘normale’ geisers, komt er hier een uur lang heet water uit met een maximale


hoogte van rond de 20 meter. Daarna zijn we het park in gegaan met allerlei heet-water bronnen. Elke bezienswaardigheid heeft een leuke naam gekregen, Devil’s Bath, Artist’s Palette en Sulphur Cave zijn enkele voorbeelden. De bekendste hiervan is de Champagne Pool, een meer waarvan de waterdamp vanaf komt en aan de rand mooi oranje kleurt. Hier is het af en toe wel aan te raden om je adem in te houden vanwege de geuren, maar je kan wel heel aparte plaatjes schieten. Op de terugweg stoppen we nog even bij een kokend modder meertje, waar het zo erg kookt dat je moet oppassen dat de modder niet op je kleren komt.


Champagne Pool

Ten zuidoosten van Rotorua is er een enorm bos wat de Red Woods genoemd wordt vanwege de bomen die een beetje een rode bast lijken te hebben. Ten opzichte van Wai-O-Tapu een verademing, dit is de enige plek in de stad waar het niet naar zwavel ruikt. Een mooie wandeling loopt langs de lange statige bomen naar een paar plasjes water waar het lijkt alsof er geen water in zit, zo helder is het.


Op kerstavond gaan we uit eten op loopafstand van ons hostel. Buiten was het de hele dag grijs weer en miezert het de hele tijd, maar binnen, lekker warm, hebben we goed gegeten! Daarna gaan we naar een pub dichtbij om met Kimi en Carol kerst te vieren. De livemuziek was een beetje hard, maar het was erg gezellig om ze nog een keer gezien te hebben. We hebben alvast afgesproken om alle Lord of the Rings te gaan kijken bij hun in Zwitserland. ’s Avonds doen we nog even een paar cadeau’s: sokken met een kiwi erop voor mij en een ketting voor Nathalie met een kiwi, ja de kiwi staat centraal hier!

De laatste dag regelen we nog veel accomodaties voor het zuidereiland omdat we merken dat er al veel vol begint te raken aangezien het hoogseizoen nu echt gaat beginnen. Ook de derde ‘Great Walk’ staat alweer op de planning! We sluiten af met een traditiegetrouw zelfgemaakte ‘Roast Dinner’! Kumara, pompoen, peen en niet te vergeten: lam! Alleen de uitjes ontbreken, maar die was alleen in een enorme zak te verkrijgen. Heerlijk in het zonnetje met een biertje op eerste kerstdag, moeten we ook in Nederland maar eens introduceren!

 

Hier weer een supergaaf filmpje met vooral veel raften!


IMG_5831.jpg
Forest_Lakes__1_-removebg-preview.png
Edited-8221.jpg

Welkom bij Couple of Hikes! Wij zijn Tobias en Nathalie en na onze reis van 6 maanden door Nieuw-Zeeland hebben wij helemaal de travel bug gekregen. Met name (meerdaagse) wandeltochten zijn onze favoriet, maar ook culturele bestemmingen vinden we fantastisch. Ons doel is om anderen te inspireren door onze persoonlijke ervaringen en routes te delen!

  • Instagram

Instagram

Youtube

Recente artikelen

  • Youtube
bottom of page