top of page

Matamata & Hamilton

Het einde van de reis door Nieuw-Zeeland wordt langzamerhand steeds meer de werkelijkheid, maar toch proberen we er zo weinig aan te denken. We hebben nog een paar wandelingen uitgezocht in de buurt van Matamata en Hamilton, dit zijn de laatste plekken waar we overnachten voordat we naar Auckland rijden.

Voordat we naar Matamata gaan, rijden we eerst een stukje om naar ‘the blue spring’. Een wandeling door typisch Nieuw-Zeebands landschap loopt langs een ongelooflijk helder snelstromend riviertje. Hier komt 70% van het Nieuw-Zeelandse drinkwater vandaan! Het is heerlijk stil hier en het water is ongelooflijk helder! Na anderhalf uur keren we weer om en lopen we stroomafwaarts terug naar de auto.


We rijden de laatste kilometers naar Matamata, kopen daar weer avondeten in en dan checken we in bij ons hostel waar we 5 maanden geleden ook zaten. De eigenaresse herkent ons zelfs en we krijgen weer een fijn kamertje voor de komende 2 dagen.

De volgende dag rond 11 uur ‘s ochtends rijden we in een kwartiertje naar de start van de volgende wandeling. Wairere Falls is de bestemming dit keer, de hoogste waterval van het noorder-eiland! Deze wandeling is een stuk uitdagender dan die van gisteren. Veel klimmen en klauteren tot de lookout en dan begint pas echt het pad omhoog te lopen totdat we bovenaan de waterval staan! Je hebt vanaf daar een mooi uitzicht over het groene landschap rondom Matamata waar Hobbiton ergens moet bevinden. We lunchen langs het riviertje en lopen dan weer terug naar beneden. Eind van de middag ploffen we weer op ons bed en werken we weer een beetje aan de blog en video’s.

Het weer is deze dagen nog steeds heel goed. Het is nog altijd zo’n 20 graden en dat terwijl de zon wel rond 6 uur al onder gaat. Het voelt heel raar om te denken dat het aan de andere kant van de wereld lente is en het langzaam steeds warmer wordt. Voordat we verder gaan naar Hamilton, rijden we eerst naar Hobbiton. Door het uitstekende weer zitten we nog te twijfelen om nog een keer een tour te doen, maar we laten het voor wat het is en bekijken alleen nog even het shopje. Daarna rijden we echt door en komen we een bordje ‘expressway’ tegen. Even later blijkt dat we opeens 110km/h mogen, jaja dat is hard voor Nieuw-Zeelandse begrippen. 2 baans en zelfs een vangrail tussen het tegemoetkomend verkeer. Hamilton is weer opeens een grote stad, maar veel te doen is hier niet. Het enige wat we doen is het bezoeken van Hamilton Gardens.

Een enorm park net buiten de stad waar verschillende soorten tuinen zijn gemaakt. Chinees, Italiaans, Moestuinen, Middeleeuws, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Als onze benen moe worden halen we nog een ijsje en zitten we even in het gras voordat we weer naar ons hostel gaan.


We proberen al afspraken te maken om onze auto en kampeerspullen weer te verkopen, maar we zijn rond deze tijd niet de enige dus dat wordt nog lastig. Doordat het pasen is, is het in de binnenstad stil, winkels, restaurants alles is gesloten hier, gelukkig hebben we hier wel rekening mee gehouden qua inkopen.

Net als bij aankomst rijden we met 110km/h over de ‘expressway’ en rijden we de laatste paar stukjes naar Auckland! We maken een stop halverwege om de meest zuidelijke Kauri-bomen te bezichtigen. Vanaf begin tot eind gaat het pad met trappen omhoog en na een half uurtje komen we bij de 1000+ jaar oude kauri-boom. Grappig hoe makkelijk de boom te herkennen is. We lopen nog verder waar allemaal jonge kauri bomen geplant zijn om te proberen de bomen in stand te houden. Pas na ongeveer 800 jaar (!!) zijn de bomen volgroeid, dus het duurt nog een tijdje voordat ze echt groot zijn.

Weer een stukje verder komen we uit bij het uitzichtpunt en zien we pas hoeveel meters we gestegen zijn. Waikato River loopt langs SH1 waar wij zometeen overheen rijden en in de verte ligt een dorpje waar ze 5% van de elektriciteit van Nieuw-Zeeland opwekken met behulp van de rivier.

De weg naar beneden gaat weer een stuk sneller en eenmaal beneden doen we andere schoenen aan en rijden we in 1 stuk door naar Auckland. Langzamerhand begint het steeds drukker te worden en we zien file’s staan de andere kant op vanwege het paasweekend.

 


IMG_5831.jpg
Forest_Lakes__1_-removebg-preview.png
Edited-8221.jpg

Welkom bij Couple of Hikes! Wij zijn Tobias en Nathalie en na onze reis van 6 maanden door Nieuw-Zeeland hebben wij helemaal de travel bug gekregen. Met name (meerdaagse) wandeltochten zijn onze favoriet, maar ook culturele bestemmingen vinden we fantastisch. Ons doel is om anderen te inspireren door onze persoonlijke ervaringen en routes te delen!

  • Instagram

Instagram

Youtube

Recente artikelen

  • Youtube
bottom of page