top of page

hobbiton

Bij het binnenrijden van Matamata schrik je wel even hoe lelijk een dorp kan zijn. Alles is groots gebouwd en heel veel bedrijven langs de weg. Supermarkt en benzinestation en in straatjes ver weggestopt een paar restaurants. Maar daar komen we allemaal niet voor...

‘s Ochtends 7 uur staan we op, helaas stormt het buiten, maar dat kan ons de pret niet bederven. Een droom sinds de eerste keer dat we The Lord of the Rings hebben gezien staat op het punt om uit te komen! Een kwartiertje rijden, snel naar de office lopen door de regen en dan de bus in om 6 minuutjes door weiland richting de filmset te rijden. En dan, lopend door de befaamde ingang waar Bilbo doorheen rent, zien we Hobbiton in volle glorie!

Hobbithuizen overal en prachtig aangelegde tuintjes met bloemen, bomen en struiken. Alle details zoals groentetuintjes, hengels, kleine hekjes en rook uit de schoorsteen maken het helemaal af. We lopen eerst langs een paar holen waar beginscene’s van The Fellowship of the Ring zijn opgenomen, onderweg krijgen we informatie waar alles precies is opgenomen en hoe ze de hobbits zo klein laten lijken (vooral perspectief en een aantal dubbelacteurs). De weg gaat langzaam omhoog langs de schapen door naar de top van de heuvel: Bag End. De mooie groene deur, het bankje en het hekje precies als in de film natuurlijk.Nog snel even langs mijn favoriete hobbit: Samwise Gamgee.

Ruim 100 foto’s later en ook redelijk wat regen helaas, komen we aan bij The Green Dragon Inn waar hobbitbier (half 11, wel beetje vroeg) kunnen drinken. Ook binnen is weer op alle details gelet inclusief het lettertype op de notities boven de open haard. Nog een paar laatste stappen door de groentetuin en dan toch echt gedag zeggen tegen de geweldige creaties van Tolkien en Peter Jackson.Bij het restaurantje toepasselijk Elevensies besteld met hete chocomel en daarna de souvenirshop plunderen.


Tijdens het bekijken van de foto’s besloten om bij goed weer zeker nog eens terug te komen (goed excuus om nog eens naar Nieuw-Zeeland te gaan). Geen betere locatie dan Nieuw-Zeeland voor deze magische plek!


 

Ook hier heeft Nathalie weer een mooi filmpje van gemaakt :D


IMG_5831.jpg
Forest_Lakes__1_-removebg-preview.png
Edited-8221.jpg

Welkom bij Couple of Hikes! Wij zijn Tobias en Nathalie en na onze reis van 6 maanden door Nieuw-Zeeland hebben wij helemaal de travel bug gekregen. Met name (meerdaagse) wandeltochten zijn onze favoriet, maar ook culturele bestemmingen vinden we fantastisch. Ons doel is om anderen te inspireren door onze persoonlijke ervaringen en routes te delen!

  • Instagram

Instagram

Youtube

Recente artikelen

  • Youtube
bottom of page